Onsdags-tærte-kærlighed: Rustik tærte med kylling, sennep, citron & cherrytomater

Kartoffelpizza med rosmarin, parmesan & flagesalt

Kartoffelpizza med rosmarin

Yes! Det er fredag, og weekend lige om lidt! Selvom vejret ikke ligefrem stråler af sommersol og varme, så skal det nok blive godt alligevel. For mit vedkommende byder weekenden på NBA-3X ved havnen i Odense (stort basket-event), som sidste år var rigtig velbesøgt og super hyggeligt. Hvad skal I lave? Hvis I ikke ved det, kunne I jo give jer i kast med et lille pizza-projekt, her kommer hvert fald lidt inspiration.

Kartoffelpizza er som navnet antyder en pizza uden kød, med kartofler, men kombinationen af kartoffel, olie, rosmarin og parmesan er suveræn. Man kan sagtens lave pizzaen uden tomatsauce under, det er også super lækkert!

Ingredienser:

Dejen:

 • 3 dl lunkent vand
 • 10 g gær
 • 1 tsk. salt
 • 3/4 dl olie
 • 150 g grahamsmel
 • ca. 300 g hvedemel

Tomatsauce:

 • 1 løg, finthakket
 • 2 fed hvidløg, finthakket
 • 1 ds. hakkede tomater
 • 1 ds. tomatpuré
 • 1 spsk. frisk rosmarin, hakket
 • 1 spsk. frisk basilikum, hakket
 • 1 spsk tørret oregano

Topping:

 • En pose store kartofler, skåret meget tyndt evt. på mandolinjern
 • Frisk rosmarin
 • Flagesalt
 • En pose revet mozzarella
 • En stor portion revet parmesan
 • Olivenolie

Fremgangsmåde:

 1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, olie og grahamsmel. Tilsæt herefter lidt efter lidt melet indtil dejen er blød og kan æltes. Ælt den i 5 min. og stil den et lunt sted med et klæde over, så den kan hæve en times tid.
 2. Imens dejen hæver laves tomatsaucen. Blanchér løget på en pande med lidt olie i 1 min. tilsæt hvidløget og fortsæt med at stege et minuts tid. Tilsæt tomatsauce, tomatpuré og krydderier og lad det simre i ca. 20 min eller indtil saucen ikke er så vandig. Blend derefter saucen i en blender eller med en stavblender.
 3. Rul dejen ud til tre pizzaer, spred lidt tomatsauce på hver (resten kan fryses). Læg derefter kartoffelskiverne på (undgå at de overlapper hinanden for meget), drys med ost, parmesan, rosmarin og flagesalt. Afslut ved at drysse lidt olie ud over pizzaen.
 4. Bag pizzaerne i en varm ovn (220 grader varmluft) på en pizzasten (skal være i ovnen mens den varmer op).

Kartoffelpizza med rosmarin

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onsdags-tærte-kærlighed: Rustik tærte med kylling, sennep, citron & cherrytomater