Madplan uge 23

Onsdags-tærte-kærlighed: Rustik tærte med kylling, sennep, citron & cherrytomater

Tærte med kylling og tomat

Kender I de dér opskrifter som man vender tilbage til igen og igen? Det her er en af den slags opskrifter for mig, og jeg vil tro at jeg har lavet den i snit en gang om måneden i flere år! Faktisk går mit kærlighedsforhold til denne tærte way way back, faktisk helt tilbage til en af de første timer i hjemkundskab i folkeskolen. Jeg var bare vild med den tærte og måtte hjem i køkkenet og rulle tærtedej ud indtil jeg mestrede den faktisk ret så vanskelige kunst det er at lave en pæn tærtedej. Med årene har jeg nok ændret en hel del i den oprindelige opskrift, men udgangspunktet med kylling, sennep og citron må jeg takke min gamle hjemkundskabs-lærer for at have indviet mig i (hurra for almen dannelse i folkeskolen!).

Hvis I lige som jeg også bare elsker tærter, eller bare har et almindeligt positivt forhold til dette fremragende stykke bagværk, så er denne opskrift altså et must. Hvis nogen skulle påtænke lave tærten til en særlig festlig lejlighed, kan man jo skrue lidt op for lækkerheden ved at erstatte olien med blødt smør, bare hvis selvfølgelig.

Det var så lidt onsdags-tærte-kærlighed fra mig, hav en dejlig dag!

Ingredienser:

Tærtebund

 • 175 g grahamsmel
 • 175 g mel
 • 1 tsk salt
 • 1 dl olie
 • 1 æg
 • 1 dl vand

Fyld

 • 2 løg, finthakket
 • 2 kyllingefileter, skåret i tern
 • 1 spsk. olie
 • 1 spsk. sennep
 • Saft fra 1/2 citron
 • 1 tsk. maizena
 • En håndfuld cherrytomater, halveret

Topping

 • 250 g creme fraiche
 • 4 æg
 • 1 spsk. sennep
 • 2 spsk. citronsaft
 • Peber
 • To små håndfulde revet ost
 • 4-5 halve cherrytomater til pynt

Fremgangsmåde:

 1. Bland mel, salt og olie i en skål og saml dejen med ægget og vandet.
 2. Rul dejen ud i lidt mel på en bordplade og læg dejen i et tærtefad (smurt eller med bagepapir). Hvis tærten skal være lidt rustik som på billedet lader du dejen falde ud over kanten, ellers kan man lige rulle en kagerulle over tærteformens kant, så  er det nemt at fjerne den overskydende dej.
 3. Prik bunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir ovenpå med lidt ris eller andet, og blindbag tærtebunden i 20 min. ved 180 grader varmluft. Tag derefter tærtebunden ud og fjern risene.
 4. I en pande gøres løgene klare i lidt olie i 1 min. Derefter tilsættes kyllingen sammen med sennep og citron. Når kyllingen er blevet hvid skal den have ca. 5 min. ved middel varme (den må ikke blive overstegt). Rør en tsk. maizena i for at tykne den væske der er i panden, det gør at tærtebunden ikke bliver så fugtig når fyldet kommes i. fordel fyldet og de halve tomater på tærtebunden.
 5. Rør creme fraiche, æg, sennep, citronsaft, peber og en håndfuld ost sammen og fordel ovenpå tærten. Pynt med halve tomater og resten af osten.
 6.  Bag tærten færdig i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 30 min. eller indtil osten er gylden. Servér den evt. med en frisk salat med spinat, tomat og forårsløg til.

Tærte med kylling og tomat Tærte med kylling og tomat

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 23