Butterdej asparges & parmesan

Family style spaghetti meatballs

Spaghetti meatballs

Er der noget mere rart end et stort fad med masser af pasta og en krydret duft af tomatsauce med middelhavskrydderier? Helt sikkert ikke når man er sulten, hvis I spørger mig! I Italien har jeg hørt at alle familier har hver deres version af de klassiske pastaretter og naturligvis er der intet bedre end den deres mor laver, mon det også er lidt sådan herhjemme? Jeg tænker hvert fald at mange familier har spaghetti på menuen ret ofte, og ret hurtigt lærer man nok at lave retten uden en opskrift. Det giver vel mulighed for at improvisere, forbedre og prøve lidt forskelligt af. Jeg ved at mange ikke spiser retten uden en god portion ketchup, eller måske bruger man en boullionterning i saucen. Det er lidt skægt synes jeg, hvad kommer I i jeres favorit spaghetti bolognese af spændende ingredienser?

Jeg har eksperimenteret lidt med at få en kraftigere og krydret smag af kød i denne ret, i forhold til den almindelige version, ved at blande chorizo i. Jeg har anrettet det hele på et stort fad, hvilket jeg synes er lidt hyggeligt fordi det leder tankerne hen på et ægte italiensk familiemåltid.

Ingredienser:

Meatballs:

 • 1 spsk. olie
 • 400 g hakket oksekød
 • ca. 50 g chorizo
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. rosmarin

Tomatsauce:

 • 1 løg, hakket
 • 1 fed hvidløg, hakket
 • 1 spsk. rosmarin
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 dåse tomatpuré
 • 2 stængler bladselleri, i små stykker
 • 1 gulerod, i tern

Tilbehør:

 • Grov spaghetti
 • Parmesan
 • Frisk basilikum

Fremgangsmåde:

 1. I en lille blender hakkes løg, hvidløg og chorizo, massen blandes derefter sammen med oksekødet og rosmarin. Form små kødboller og steg dem i lidt olie i bunden af en stor gryde indtil de er brune udenpå. Tag dem derefter op af gryden på en tallerken.
 2. I samme store gryde tilsættes nu det hakkede løg, hvidløget og rosmarinen, som steges i et par minutter. Tilsæt derefter de hakkede tomater og tomatpuréen og lad det simre i 20 min. hvorefter bladselleri og guleroden tilsættes.
 3. Kog vandet til spaghettien. Mens spaghettien koges (ca. 10-15 min) tilsættes kødbollerne til tomatsaucen.
 4. Hæld vandet fra spaghettien og tilsæt lidt olie, så spaghettien ikke klistrer. Anret fx spaghettien på et stort fad med tomatsaucen og kødbollerne ovenpå.
 5. Servér retten med revet parmesan og frisk basilikum.

 

Spaghetti meatballs

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butterdej asparges & parmesan