Rene forårs favoritter

Honningristet laks med nødder, humus, spidskålssalat og surdejsbrød

img_3623

God eftermiddag til jer! Jeg var i køkkenet i går og fik lavet en ret, som jeg selv er ret godt tilfreds med hehe. Jeg er normalt ikke den store fiskespiser, selvom jeg virkelig gerne vil kunne lide det. Det er mest de dér klassiske fiskeretter som en paneret rødspætte med persillesovs jeg ikke er så vild med, kender I det? Nå men denne her ret er jeg altså vild med og så er den tilmed ret forårsagtig. Laksen blev tilberedt perfekt, så den var blød og saftig med en fyldig smag af ristet honning og nødder. Spidskålssalaten var rigtig god til fordi den var knasende sprød, mættede ekstra godt pga. kikærterne og hytteosten, og så havde den lige fået et lille spark af sennep og citronsaften (ej men altså!). Surdejsbrødet havde jeg selv bagt, men man kan sagtens købe noget lignende og generelt er brød med en god humus at dyppe i bare genialt 🙂 Skriv endelig hvis I prøver en af mine opskrifter, kunne være rigtig sjovt at høre hvad I synes. Hav en fortsat dejlig eftermiddag derude!

Ingredienser:

Fisken:

  • 4 laksestykker
  • olivenolie
  • honning
  • En håndfuld hasselnødder, hakket
  • salt og peber

Salaten:

  • 1/2 spidskål skåret i tynde strimler
  • 1/2 squash, revet
  • 1 æble i tern
  • en håndfuld cherrytomater i små både
  • 2 dl hytteost
  • 2 spsk. olie
  • salt og peber
  • 1 tsk dijon sennep
  • saft fra 1/2 citron
  • 1 tsk honning
  • 1 1/2 dl kikærter

Humus og brød:

  • 2 1/2 dl kikærter
  • 1/2  fed hvidløg
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt
  • 2-3 dl smagsneutral olie
  • 1 spsk. tahin
  • Et godt surdejsbrød

Fremgangsmåde:

  1. Blend kikærterne med hvidløg, tahin, citronsaft og olie. Smag til med salt til sidst og pynt evt. med et drys stødt spidskommen.
  2. Bland spidskål og olie i en skål og kram olien godt ind i kålen med fingrene (ligesom når man ælter dej), det gør det lidt nemmere at nedbryde kålen (dvs. mindre luft i maven). Tilsæt squash, æble, kikærter og cherrytomater.
  3. Rør en dressing af hytteost, sennep, citronsaft, honning, salt og peber og bland i salaten.
  4. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Laksestykkerne placeres i et fad og pensles med en blanding af olie, honning, salt og peber. Drys de hakkede hasselnødder over og bag i ovnen i 15 min.
  5. Servér fisken med spidskålssalaten, brødet og humusen.

img_3615

img_3626

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rene forårs favoritter