Forårsfrikadeller med revet squash og kold kartoffelsalat med radiser

Aubergine parmigiana

Aubergine lasagne

Hej med jer! Nyder I weekenden? Jeg gør hvert fald. Vi har danset brudevals her til middag, og derefter gik vi en tur ned i byen for at købe en lille værts-gave til vores venner, de har nemlig inviteret os over i aften. Jeg elsker at lave mad, men det er nu skønt at blive inviteret på mad en gang i mellem. I denne uge lavede jeg denne aubergine lasagne, med masser af parmesan (yes!). Den er super enkel og nem at lave og jeg synes den er fantastisk til hverdagsmad. Det er nok den kødfri ret vi laver mest her hjemme, jeg synes hvert fald ikke jeg savner kød når vi får den så… Man kan jo altid bare servere den og se om nogen opdager den er kødfri 🙂 Kan I have en dejlig solskins-lørdag derude!

Ingredienser:

 • 3 auberginer
 • Olie
 • Salt
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 2 løg, finthakket
 • 2 fed hvidløg, finthakket
 • Frisk basilikum
 • 3 kugler mozzarella
 • 50 g revet parmesan

Fremgangsmåde:

 1. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs og læg dem i et lag på et par bageplader beklædt med bagepapir. Pensl med olie og drys med lidt salt. Lad dem blive gyldne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 min.
 2. Blanchér løgene i lidt olie i en stor gryde og tilsæt herefter hvidløg. Efter et par minutter tilsættes de hakkede tomater og evt. lidt tørret oregano, basilikum og rosmarin. Lad det simre i ca. 30 min.
 3. Læg et lag auberginer i bunden af et stort fad, læg herefter et lag tomatsauce, basilikum og ost. Fortsæt på samme måde indtil der ikke er mere tilbage og slut af med et lag ost.
 4. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 min. eller indtil osten på toppen er gylden.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårsfrikadeller med revet squash og kold kartoffelsalat med radiser