Vinterpleje til hænder og negle

Tærte med kylling, tomat og feta

Tærte

Hej med jer

Hold op hvor er det dog et fantastisk vejr i dag! Da jeg cyklede afsted i morges var det helt frostklart og alting var bare dækket af de dér smukke frostdiamanter. Da jeg så cyklede hjem her i eftermiddags duftede der af forår og luften var blevet en anelse varmere. Jeg håber der er nogen derude der nyder deres vinterferie, jeg er desværre ikke så heldig at have ferie, men man kan da ikke ønske sig bedre vejr.

Noget af det bedste er tærter, jeg elsker dem, selvom det ikke er så ofte jeg får lavet en. Man kan næsten putte hvad som helst i en tærte, og så smager de bare skønt kolde til frokost dagen efter. Her kommer opskriften på en af mine absolutte favoritter.

Ingredienser:

Tærtebund:

  • 175 g grahamsmel
  • 175 g mel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olie
  • 1 æg
  • 1 dl vand

Fyld:

  • 1 løg, hakket
  • 1 kyllingebryst, skåret i tern
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 store tomater, skåret i skiver
  • 4 æg
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl revet ost
  • En håndfuld feta

Fremgangsmåde:

  1. Bland de tørre ingredienser og rør olien og ægget i. Ælt på røremaskine eller i hånden og tilsæt vand indtil dejen er sammenhængende. Læg evt. dejen på køl i 30 min, så er den lettere at rulle ud.
  2. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform, tryk forsigtigt dejen fast til kanterne og fjern overskydende dej.
  3. Læg et stykke bagepapir på tærten og fyld ris/kikærter/andet ovenpå så tærten kan blindbages i ca. 20 min. ved 180 grader varmluft. Det sikrer at bunden ikke bliver for blød.
  4. Lav fyldet ved at blanchere løget på en pande i lidt olie og derefter tilsætte kylling indtil det er blevet hvidt. Tilsæt 1 tsk. sennep og citronsaften og lad det stege i 5 min. Tag derefter panden af varmen.
  5. Fordel kyllingen over tærtebunden og læg halvdelen af tomatskiverne på. Rør derefter æg, creme fraiche, 1 tsk sennep og den revede ost sammen og hæld over.
  6. Top tærten med resten af tomatskiverne og smuldret feta. Bag i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 20-30 min. indtil overfladen er gylden.

Tærte 2

Tærte 3

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterpleje til hænder og negle