Madplan uge 5

Flæskestegssandwich

Hej med jer

Her er opskriften på nogle lækre flæskestegssandwiches. Bollerne blev virkelig lækkert bløde, på trods af at de også rummer nogle mættende fibre – yes! Man kan egentlig putte hvad man vil i jo, jeg forestiller mig at de også kan være lækre med rødkål og æbler. Det må prøves en anden gang, de fungerer hvert fald fint sådan her.

Flæskestegssandwich

Ingredienser:

Boller:

  • 5 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 200 g grahamsmel
  • 500 g mel
  • 50 g smør
  • 1 æg til pensling

Dressing:

  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonaise
  • 1 tsk dijon sennep

Resten:

  • salat
  • 2 æbler
  • citronsaft
  • syltede drueagurker
  • et par skiver ribbensteg

Fremgangsmåde:

  1. Bland vand, gær, salt og sukker. Tilsæt loppefrøskaller og grahamsmelet og rør godt rundt. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt og til sidst smøret. Ælt i 5-10 min. og stil dejen et lunt sted så den kan hæve i ca. 1 time.
  2. Form 12 boller af dejen og stil dem til hævning i 30 min. på 2 bageplader.
  3. Pensel bollerne med æg og bag dem ved 180 grader varmluft i 15-20 min. Lad dem køle af på en rist.
  4. Bland dressingen og klargør salaten og drueagurkerne, skær æblerne i skiver og dryp med lidt citronsaft.
  5. Servér sandwichene med dressing, salat, æbler, ribbensteg og drueagurker.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 5